Ekebacken 2013

Mycket trevligt under klubbens Fieldday på Ekebacken den 18-19 maj. Fem teknik- och surplussäljare på gården från när och fjärran. Och i stugan var det full fart i Monas Café där varmkorv, dricka. öl, kaffe, te och fikabröd hade en strykande åtgång hos hungriga besökare.

Vi hade inlotsning på 2m i stugan samt ute på gården via en solcellsdriven 70cm radio. Inte riktigt så många besökare som brukligt, men det minskade antalet torde bero på den något knapphändiga annonseringen som skett.

Annars ett perfekt och lyckat evenemang. Vi hårdtestade elsystemet under dagen med kaffebryggare, tre datorer trådlösa nätverk, laddare samt telefon och radioutrustning. Allt fungerade perfekt med kontinuerlig 230V matning under två dagar utan kompletterande el från bensingeneratorn. Batterierna behövs dock laddas vid nästa klubbträff.

tlx2013

Håkan -TLX hade en effektfull flyguppvisning med sin nya helikopter, och det var många som höll andan när dyrgripen drog till väders, båda högt- och lågt med en rasande fart. Under dagen hade vi besök av FRO samt friluftfrämjandets barn- och ungdomssektion vilka var mycket intresserade av vår hobby. Fredrik -VTT väckte idén om ett samarbete framöver.

Efter fielddayens vitamininjektion längtar vi bara efter nästa klubbaktivitet på Ekebacken!

Text författad av SA6BOL